ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Τα σφραγίσματα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των σπασμένων, κατεστραμμένων και τερηδονισμένων δοντιών, εξασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη διάρκεια διατήρησής τους στο στόμα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, πρόκειται για την πλήρωση αυτών των οπών που μπορεί να προκύψουν στα δόντια σας. Τον τελευταίο καιρό, τα ασημένια σφραγίσματα έχουν αντικατασταθεί από αυτά στο χρώμα των δοντιών, τα οποία είναι κατασκευασμένα από υλικό που μπορεί να προσκολληθεί στην επιφάνεια του δοντιού. Αυτό το υλικό είναι γνωστό ως σύνθετη ρητίνη. Μερικά από τα υλικά εμφράξεων των δοντιών μπορεί να απελευθερώνουν φθόριο το οποίο βοηθά στην πρόληψη και τη μείωση της εμφάνισης περαιτέρω φθοράς των δοντιών από δευτερογενή τερηδόνα.

INLAYS-ONLAYS (ΕΝΘΕΤΑ ΚΙ ΕΠΕΝΘΕΤΑ)

Τα Inlays και τα Onlays είναι εργαστηριακές αποκαταστάσεις που τοποθετούνται στα δόντια όταν η κοιλότητα  είναι πολύ μεγάλη για να αποκατασταθεί με απλό σφράγισμα.  Η διαδικασία κατασκευής ενός inlay είναι  παρόμοια με αυτήν για μια στεφάνη.

Υπάρχουν διάφορα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα ένθετα, όπως χρυσός, πορσελάνη και σύνθετες ρητίνες.  Τα ένθετα και επένθετα από πορσελάνη ή ρητίνη είναι κοσμητικές εναλλακτικές λύσεις  στις εμφράξεις και είναι πολύ ανθεκτικές σε σύγκριση με τα απλά λευκά σφραγίσματα.

Τα ένθετα και τα επένθετα διατηρούν τη μέγιστη ποσότητα υγιούς οδοντικού ιστού, αποκαθιστώντας τις τερηδονισμένες  ή κατεστραμμένες περιοχές, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της λειτουργικής μακροζωίας των δοντιών ενώ ταυτόχρονα είναι πιο συντηρητικές κατασκευές από τις στεφάνες.