ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα υγιή ούλα είναι πολύ σημαντικά για την εξασφάλιση υγειών δοντιών.

H  περιοδοντίτιδα, επίσης γνωστή ως ασθένεια των ούλων  είναι ένα σύνολο φλεγμονωδών ασθενειών που επηρεάζουν τους ιστούς που περιβάλλουν τα δόντια. Η περιοδοντίτιδα συνεπάγεται προοδευτική απώλεια του  οστού γύρω από τα δόντια και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και επακόλουθη απώλεια των δοντιών.

Για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα συμβεί, ξεκινήστε τη θεραπεία αμέσως,  για να σταματήσετε τη διαδικασία και να διατηρήσετε τη στοματική σας υγεία σε βάθος χρόνου.

Η περιοδοντίτιδα προκαλείται από μικροοργανισμούς που προσκολλώνται και αναπτύσσονται στις επιφάνειες των δοντιών, μαζί με μια υπερβολικά επιθετική ανοσοαπόκριση έναντι αυτών των μικροοργανισμών. Η διάγνωση της περιοδοντίτιδας διαπιστώνεται με την  κλινική και  την ακτινογραφική εξέταση , για τον προσδιορισμό της ποσότητας απώλειας οστού γύρω από τα δόντια και την συμπλήρωση του περιοδοντογράμματος

Υπάρχουν διάφορες περιοδοντικές επεμβάσεις που επικεντρώνονται στην πρόληψη και την αποκατάσταση του ιστού των ούλων. Μαζί με τη βελτίωση της λειτουργικότητας και, κατ’επέκταση, τη μακροπρόθεσμη υγεία των δοντιών σας, θα βελτιώσετε την αισθητική ποιότητα του χαμόγελού σας.  Ένα υγιές χαμόγελο είναι ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης.

Η υφίζηση των ούλων συνήθως συνοδεύεται από μια αντιαισθητική εικόνα του περιοδοντίου,  εκτεθειμένων ριζών των δοντιών και από  ενδεχόμενη απώλεια  δοντιών με εκτεταμένη απώλεια οστού ή τερηδόνα.

Το επιθετικό βούρτσισμα και η ασθένεια των ούλων μπορεί να ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην υφίζηση . Οι περιοδοντολόγοι  μας επικεντρώνονται στον εντοπισμό των αιτιών παρέχοντας μια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Κλείστε το ραντεβού σας στο ιατρείο μας για μια πλήρη εξέταση από ειδικό περιοδοντολόγο που θα σας εξηγήσει με σαφήνεια το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει με συνέπεια.